Καλώς ήρθατε στο Acropolis House !!!

Το ξενοδοχείο Αcropolis House είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό του προ-περασμένου αιώνα, σε άριστη κατάσταση.

Το ξενοδοχείο Αcropolis House είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό του προ-περασμένου αιώνα, σε άριστη κατάσταση. Το 1965 διαμορφώθηκε σε ξενοδοχείο από την οικογένεια Χουδαλάκη, η οποία το λειτουργεί έκτοτε και λειτουργεί με Α.Μ. (ΜΗ.Τ.Ε.) 0206Κ012Α0031700.

Γενικότερα το ξενοδοχείο είναι δύο αστέρων, έχει χαρακτήρα οικογενειακό, παρέχοντας ασφάλεια και πλήρη εξυπηρέτηση τόσο στις οικογένειες, όσο και στα μοναδικά άτομα που σέβονται την ιδιαιτερότητα του ξενοδοχείου.

Πάνω από όλα, όμως, σέβεται τις διακοπές των επισκεπτών του! Παρέχει πλήρη εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα: είτε σε περίπτωση ανάγκης, είτε για κάτι πολύ απλό, όπως είναι προτάσεις για το πώς να περάσει κάποιος το βράδυ του στην Αθήνα. Γι’ αυτό και έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια σταθερούς επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό!

Στόχος του ξενοδοχείου, ωστόσο, παραμένει η διεύρυνση του πελατολογίου και η αναζήτηση νέων (ικανοποιημένων) πελατών και φίλων. Οι προτεραιότητές του ως προς τη λειτουργία του, συνοψίζονται στις έννοιες: καθαριότητα και αποδοτικότητα.

Το ξενοδοχείο Acropolis House βρίσκεται στην είσοδο της Πλάκας

Το Hotel Acropolis House προωθεί πολιτική κατά του καπνίσματος στους κοινόχρηστους και τους κλειστούς χώρους του. Οι πελάτες μπορούν να καπνίζουν σε ειδικά διαμορφωμένη βεράντα του πρώτου ορόφου ή στα τυχόν μπαλκόνια των δωματίων.

Ξενοδοχείο Acropolis House

_DSC1515

Η ιστορία του κτιρίου

Το ξενοδοχείο Αcropolis House είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό του προ-περασμένου αιώνα, σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται ουσιαστικά από δύο διαφορετικά κτίρια ενωμένα. Το παλαιότερο από αυτά είναι πέτρινο αρχοντικό σπίτι 120 ετών περίπου και το άλλο είναι καλοχτισμένο τετραώροφο κτίριο 75 ετών.

Το 1965 διαμορφώθηκε σε ξενοδοχείο από την οικογένεια Χουδαλάκη, η οποία το λειτουργεί έκτοτε. Το οίκημα έχει χαρακτηρισθεί “διατηρητέο” από το υπουργείο πολιτισμού και σε κάποια δωμάτια με αφορμή τον ισχυρό σεισμό του 1999 αποκαλύφθηκαν τοιχογραφίες του 19ου αιώνα! Τοιχογραφίες της ίδιας εποχής κοσμούν και την είσοδο του οικήματος.

Στο σύνολο το ξενοδοχείο έχει 19 δωμάτια και διαθέτει άνετα μονά, διπλά και μεγάλα για οικογένειες δωμάτια.

_DSC1530

Οι χώροι του ξενοδοχείου

Το Hotel Acropolis House προωθεί πολιτική κατά του καπνίσματος στους κοινόχρηστους και τους κλειστούς χώρους του. Οι πελάτες μπορούν να καπνίζουν σε ειδικά διαμορφωμένη βεράντα του πρώτου ορόφου ή στα τυχόν μπαλκόνια των δωματίων.

Διαθέτει χώρο για πρωινό, στον οποίο σερβίρεται continental style πρωινό από πολύ νωρίς το πρωί για τις πολύ πρωινές πτήσεις (από τις 07.30 έως και τις 10.30).

Για τους πελάτες που έρχονται πολύ νωρίς και τους πελάτες που φεύγουν αργά υπάρχουν κοινόχρηστες τουαλέτες με ντουζ.

HDR3_1

Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει χώρο αποθήκευσης αποσκευών για όποιον το χρειάζεται.

Βεβαίως, το Hotel Acropolis House παρέχει στους φιλοξενούμενούς του χρήση του χρηματοκιβωτίου που βρίσκεται στη reception.

Τέλος, το Hotel Acropolis House διαθέτει στο κοινό του δανειστική βιβλιοθήκη, με πλούσια συλλογή, που την εμπλουτίζουν οι ίδιοι οι πελάτες κατά καιρούς.

Οι ανέσεις των δωματίων

Στο σύνολο το Acropolis House Hotel έχει 19 δωμάτια και διαθέτει άνετα μονά, διπλά και μεγάλα για οικογένειες δωμάτια. Εκτός από τους ειδικούς χώρους που διαθέτει το ξενοδοχείο, προσφέρει επίσης κάποιες ανέσεις στα δωμάτια των επισκεπτών, οι οποίες είναι οι εξής:

HDR5

Tηλεόραση,
τηλέφωνο,
ζεστό νερό σε 24ωρη βάση,
air condition (σε όλα τα δωμάτια),
κεντρική θέρμανση,
ψυγεία για χρήση πελατών ,
βεράντα για τους καπνίζοντες – αν το δωμάτιο δεν έχει μπαλκόνι
Διπλά τζάμια στα δωμάτια
wi fi internet
Δε διαθέτει ανελκυστήρα, για να σέβεται την ησυχία των πελατών του. Ωστόσο, αν υπάρχει οποιοδήποτε κινητικό πρόβλημα, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου δίνουν τη λύση.

HDR9_1

Επιπλέον υπηρεσίες προς το κοινό

Το Hotel Acropolis House λειτουργεί επί 24ώρου βάσης (24ωρη reception)
Υπάρχει δυνατότητα αφύπνισης πελατών
Υπάρχει η δυνατότητα online κρατήσεων δωματίων, στην οποία μάλιστα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσθέσει όποια ιδιαίτερη ανάγκη έχει (πχ αν είναι σε μήνα του μέλιτος, έχει περιορισμένη κινητικότητα κοκ)
Babysitting, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Μέχρι και το παρκοκρέββατο που υπάρχει στο ξενοδοχείο και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τις εγγονές του ιδιοκτήτη (2007) μπορείτε να ζητήσετε, εάν έχετε βρέφος ή νήπιο.
Πλήρης εξυπηρέτηση σε περίπτωση ανάγκης
Πλήρης εξυπηρέτηση γενικώς σε οτιδήποτε χρειαστείτε, από προτάσεις για έξοδο και φαγητό, έως κλήση ραδιοταξί για μετάβαση προς τα σημεία αναχώρησης και ενοικίαση αυτοκινήτου ή ποδηλάτου.
Περιοδική αλλαγή στρωμάτων και σίγουρη αλλαγή μετά από «ατυχήματα».

Κεντρικό χρηματοκιβώτιο αλλά και ένα σε κάθε δωμάτιο
Χώρος φύλαξης αποσκευών
Tablet προς ενοικίαση
Υπηρεσία αφύπνισης
Κιβώτιο παραπόνων (ελέγχεται σχεδόν καθημερινά από τον υπεύθυνο μόνο)
Κουτί πρωινού και καφές
Αλλαγή πετσετών κατόπιν αιτήματος 24 ώρες

Τους ανθρώπους του Hotel Acropolis House χαρακτηρίζει η ευγένεια, το χιούμορ και ο σεβασμός στις ανάγκες των φιλοξενούμενών του.

Διαθέσιμο wi-fi internet στο ισόγειο του ξενοδοχείου,στο σαλόνι και στο χώρο των πρωινών (μετά τις 12.00)Παρέχεται και δωρεάν καφές.

Online Booking

u

This is the reason our hotel has created a regular clientelle of returning visitors, from Greece and abroad alike!

Η ιστορία του κτιρίου

Το ξενοδοχείο Αcropolis House είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό του προ-περασμένου αιώνα, σε άριστη κατάσταση.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το ξενοδοχείο Acropolis House βρίσκεται στην είσοδο της Πλάκας έχοντας, έτσι, το πλεονέκτημα να βρίσκεται πολύ κοντά σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία χωρίς να έχει το μειονέκτημα της βουής από τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή.

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου

Το ξενοδοχείο Acropolis House βρίσκεται στην είσοδο της Πλάκας έχοντας, έτσι, το πλεονέκτημα να βρίσκεται πολύ κοντά σε όλα τα ενδιαφέροντα σημείαχωρίς να έχει το μειονέκτημα της βουής από τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία, είτε για επαγγελματία είτε για τουρίστα:

 • απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το μνημείο της Ακρόπολης και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης,
 • 3 λεπτά από την πλατεία Συντάγματος,
 • 3 λεπτά από στάση μετρό
 • 3 λεπτά από την στάση του λεωφορείου EXPRESS αεροδρομίου Ε95 και
 • 2 λεπτά από το εμπορικό και επιχειρησιακό κέντρο της Αθήνας.
 • Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο υπάρχουν parking, μουσεία, φαρμακεία και το γραφείο ενημέρωσης τουριστών.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε το χάρτη ή κάντε κλικ

ONLINE BOOKING

Προορισμός από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς το ξενοδοχείο

Προορισμός από το λιμάνι του Πειραιά προς το ξενοδοχείο

Προορισμός από το λιμάνι της Ραφήνας προς το ξενοδοχείο

Πώς να έρθετε στο ξενοδοχείο μας

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να έρθετε στο ξενοδοχείο μας με δύο διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Μπορείτε να επιβιβαστείτε στη γραμμή του μετρό Αεροδρόμιο – Μοναστηράκι και να αποβιβαστείτε στο Σύνταγμα ή να πάρετε το λεωφορείο από το αεροδρόμιο (X95) που τερματίζει στο Σύνταγμα.

Ακολουθώντας το χάρτη, σε πέντε λεπτά θα βρίσκεστε στο ξενοδοχείο μας, περπατώντας.

Υπάρχει δυνατότητα να οργανωθεί από το ξενοδοχείο η παραλαβή σας με φιλικό ταξί. Για την περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε τον χάρτη

Για να έρθετε στο ξενοδοχείο μας από το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας μπορείτε να πάρετε τη γραμμή μετρό 1 (Πειραιάς – Κηφισιά) με κατεύθυνση την Κηφισιά και να αποβιβαστείτε στο σταθμό Μοναστηράκι. Εκεί μετεπιβιβάζεστε στη γραμμή προς Εθνική Άμυνα (Αεροδρόμιο). Τελικός προορισμός είναι η στάση Σύνταγμα από όπου το ξενοδοχείο Acropolis House απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια.

Υπάρχει δυνατότητα να οργανωθεί από το ξενοδοχείο η παραλαβή σας με φιλικό ταξί. Για την περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να επικοινωνησετε τηλεφωνικώς με το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε τον χάρτη

Για να έρθετε από το λιμάνι της Ραφήνας στο ξενοδοχείο μας θα πάρετε το υπεραστικό λεωφορείο με κατεύθυνση την Αθήνα που τερματίζει στο Πεδίο του Άρεως. Μόλις φτάσετε, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα τρόλεϊ με νούμερο 2, 9, 4 και 15 που κάνουν στάση στην πλατεία Συντάγματος. Από την πλατεία και ακολουθώντας το χάρτη σε λιγότερο από 5 λεπτά θα βρίσκεστε στο ξενοδοχείο μας, περπατώντας.

Υπάρχει δυνατότητα να οργανωθεί από το ξενοδοχείο η παραλαβή σας με φιλικό ταξί. Για την περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να επικοινωνησετε τηλεφωνικώς με το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε τον χάρτη

Βεβαίως μπορείτε να πάρετε και ταξί από οπουδήποτε. Για διευκόλυνση ενημερώστε τον οδηγό ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται στο τέλος της οδού Βουλής, τη δεύτερη κάθετο της Μητροπόλεως από το Σύνταγμα.

Το ξενοδοχείο Acropolis House βρίσκεται στην είσοδο της Πλάκας έχοντας, έτσι, το πλεονέκτημα να βρίσκεται πολύ κοντά σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία χωρίς να έχει το μειονέκτημα της βουής από τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία, είτε για επαγγελματία είτε για τουρίστα:

απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το μνημείο της Ακρόπολης και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης,
3 λεπτά από την πλατεία Συντάγματος,
3 λεπτά από στάση μετρό,
3 λεπτά από την στάση του λεωφορείου EXPRESS αεροδρομίου Ε95 και
2 λεπτά από το εμπορικό και επιχειρησιακό κέντρο της Αθήνας.

Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο υπάρχουν parking, μουσεία, φαρμακεία και το γραφείο ενημέρωσης τουριστών.

ONLINE BOOKING

Οι χώροι του ξενοδοχείου

Διαθέτει χώρο για πρωινό, στον οποίο σερβίρεται continental style πρωινό από πολύ νωρίς το πρωί για τις πολύ πρωινές πτήσεις

ΔΙΑΜΟΝΗ

Στόχος του ξενοδοχείου, ωστόσο, παραμένει η διεύρυνση του πελατολογίου και η αναζήτηση νέων (ικανοποιημένων) πελατών και φίλων. Οι προτεραιότητές του ως προς τη λειτουργία του, συνοψίζονται στις έννοιες: καθαριότητα και αποδοτικότητα.

Μονόκλινο Δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο

Μονόκλινο Δωμάτιο με εξωτερικό ιδιωτικό μπάνιο

Δίκλινο Δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο

Δίκλινο Δωμάτιο με εξωτερικό ιδιωτικό μπάνιο

Τρίκλινο Δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο

Οικογενειακό Δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο (πάνω από 4 άτομα)

Οι ανέσεις των δωματίων

Στο σύνολο το Acropolis House Hotel έχει 19 δωμάτια και διαθέτει άνετα μονά, διπλά και μεγάλα για οικογένειες δωμάτια. 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Design
Sliders
Options

Αξιοθέατα-Ψυχαγωγία στην Αθήνα

Πλάκα

plaka_sters

Η Πλάκα είναι η παλαιότερη περιοχή της Αθήνας, είναι η παλαιά Αθήνα. Επιθυμία των κατοίκων και των αρχών της περιοχής είναι η διατήρηση της αίσθησης που εκπέμπει η παλαιά πόλη των Αθηνών και η πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής.

Για το λόγο αυτό:

 • έχουν αποκλεισθεί τα αυτοκίνητα,
 • έχουν διατηρηθεί τα εναπομείναντα νεοκλασικά κτίρια και τα σοκάκια,
 • έχουν ενοποιηθεί οι αρχαιολογικοί χώροι και
 • έχουν πεζοδρομηθεί οι περισσότεροι δρόμοι.

Κατά τις αρχές του 20ού αιώνα οι κάτοικοι της περιοχής της Πλάκας την εγκατέλειψαν για να εγκατασταθούν σε νεόκτιστες περιοχές. Ωστόσο στη δεκαετία του ’70 η Πλάκα κατέληξε να είναι ένας τουριστικός προορισμός με συνέπεια να λειτουργήσουν πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μουσεία και τουριστικά γραφεία που έφεραν πάλι πνοή στην περιοχή. Η αρχή είχε γίνει και ήταν θέμα χρόνου να ενδιαφερθεί ο οικονομικός κόσμος της χώρας για επενδύσεις στην περιοχή.

Αποτέλεσμα ήταν η ευρύτερη περιοχή της Πλάκας και κατ’ επέκταση και το Σύνταγμα να μετατραπεί σε οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Μνημεία

sounion_athens

Ενδιαφέροντα μνημεία κοντά στο ξενοδοχείο μας είναι:

 1. Η Ακρόπολη των Αθηνών
 2. Ο Αρχαιολογικό χώρος βόρειας και νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως
 3. Η Αρχαία αγορά
 4. Η Ρωμαϊκή αγορά
 5. Το νεκροταφείο Κεραμεικού (όπου έχει διαμορφωθεί πεζόδρομος ιδανικός για περίπατο)
 6. Το Παναθηναϊκό Στάδιο
 7. Η Βιβλιοθήκη του Αδριανού
 8. Το Ωρολόγιο Κυρρήστου (Αέρηδες)
 9. Το Μνημείο Λυσικράτους
 10. Η Πύλη Αδριανού
 11. Ο ναός του Ολύμπιου Δια
 12. Το Θέατρο Διονύσου
 13. To Θέατρο του Ηρώδειου του Αττικού
 14. Η Παναγία Γοργοεπήκοος
 15. Η Καπνικαρέα
 16. Ο λόφος Φιλοπάππου και τα μνημεία του.

Οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την περιοχή σε μια από τις ομορφότερες και φιλικότερες περιοχές της Αθήνας.

Μουσεία

Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο βρίσκονται τα εξής μουσεία:

 1. Μουσείο Ακρόπολης
 2. Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού
 3. Μουσείο Αρχαίας Αγοράς (Στοά Αττάλου)
 4. Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου
 5. Κέντρο Μελετών της Ακροπόλεως Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δίπλα στη στάση του μετρό Ακρόπολη)
 6. Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
 7. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)
 8. Μουσείο Χαρακτικής και Γραφικών Τεχνών
 9. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
 10. Νομισματικό μουσείο
 11. Μουσείο Εβραϊκό
 12. Μουσείο Φρυσίρα

Σύνταγμα

Syntagma Square and the Athenian Parliament building

Το Σύνταγμα είναι η πλατεία μπροστά στο κοινοβούλιο και η οποία έχει σημαδευτεί από πλήθος ιστορικών συγκυριών.

Το ίδιο το κοινοβούλιο αποτελεί το πρώην παλάτι του πρώτου βασιλέα των Ελλήνων μετά την Τουρκοκρατία, του βασιλέα Όθωνα. Το παλάτι ξεκίνησε να χτίζεται από το 1836 και αποπερατώθηκε το 1840.

Ωστόσο, μόλις ενηλικιώθηκε ο Όθωνας , ο Δημήτριος Καλλέργης και ο Ιωάννης Μακρυγιάννης οδήγησαν τους Έλληνες στρατιώτες τους στην πλατεία μπροστά στο παλάτι και απαίτησαν να εκδιωχθούν οι κηδεμόνες του και να δημιουργηθεί σύνταγμα. Η ιστορική αυτή απαίτηση των Ελλήνων στάθηκε αφορμή να ονομαστεί η πλατεία σε “πλατεία Συντάγματος”.

Η πλατεία κατόπιν σημαδεύτηκε και από άλλα ιστορικής σημασίας γεγονότα: το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέλεξε την ίδια πλατεία για να ανακοινώσει την επιστροφή του από την εξορία του στο Παρίσι, όπου βρισκόταν κατά την διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας, και να απευθύνει μήνυμα στο λαό.

Διατηρώντας την σημαντικότητά του στη σημερινή εποχή, το Σύνταγμα είναι σημείο συνάντησης των πολιτών για προεκλογικές εκστρατείες, για εορτασμούς και εκδηλώσεις όλων των ειδών.

Ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) η πλατεία Συντάγματος έγινε κομβικό σημείο και για τις μαζικές μεταφορές, αφού σχεδόν όλα τα μέσα περνούν ή και ξεκινούν/καταλήγουν από εκεί.

Απόδειξη της σημαντικότητας του Συντάγματος στην οικονομική και κοινωνική ζωή των Αθηναίων είναι και το γεγονός ότι από εκεί ξεκινά ο εμπορικός δρόμος της Αθήνας, η Ερμού.

Βουλή των Ελλήνων

Πάνω από την πλατεία του Συντάγματος βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων και ο τάφος του “Αγνώστου Στρατιώτη” που είναι αφιερωμένος σε όλους τους πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας της Ελλάδας και φυλάσσεται από τους Ευζώνους, οι οποίοι στέκονται ακίνητοι μπροστά στα φυλάκια. Ενδιαφέρον θέαμα αποτελεί η πρωινή τελετή αλλαγής της φρουράς κάθε Κυριακή.syntagma-square (1)

Το ξενοδοχείο είναι σε ευνοϊκή θέση αφού παρά το γεγονός ότι βρίσκεται απομονωμένο από το θόρυβο της πόλης είναι πολύ κοντά στο κέντρο αυτής.

Το γραφείο ενημέρωσης τουριστών είναι σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο, ωστόσο προσωπικό του ξενοδοχείου με ευχαρίστηση θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις διακοπές σας όσον το δυνατόν καλύτερα.

Μοναστηράκι

Η εκκλησία της Παντάνασσας – τώρα εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου – ήταν η κεντρική εκκλησία του Μεγάλου μοναστηρίου τον 17ο αιώνα και χάρισε το όνομά της στην περιοχή Μοναστηράκι (δηλ. μικρό μοναστήρι).Monastiraki-square

Απέναντι από την πλατεία Μοναστηράκι βρίσκεται ένα τζαμί που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής κατοχής από το διοικητή της Αθήνας στα μέσα του 18ου αιώνα (1759) και τώρα είναι μουσείο Κεραμικής τέχνης.

Ξεκινώντας από την πλατεία Μοναστηράκι, η οδός Ηφαίστου και Πανδρόσου είναι ένας εμπορικός παράδεισος: μικρά μαγαζιά στριμώχνονται προσφέροντας θέα μοναδική και όλων των ειδών τα εμπορεύματα: Μπορείτε να βρείτε παλαιά βιβλία, δίσκους , CD, ρούχα και παπούτσια, έπιπλα και μεταλλικά αντικείμενα, έργα τέχνης και πολλά άλλα ακόμη.

Επιπλέον, από το 1910 κάθε Κυριακή στην περιοχή αυτή πραγματοποιείται παζάρι και μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα αντικείμενα στους πάγκους των μικροπωλητών.

souvlaki-pita-gyrosΛίγο πριν την πλατεία θα βρείτε τα γευστικότερα και πιο φημισμένα στην Αθήνα σουβλάκια (τον Μπαϊρακτάρη ή τον Σάββα).

Στην πλατεία Μοναστηράκι είναι και ο σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου που κτίστηκε το 19ο αιώνα και ο καινούργιος σταθμός του μετρό που επικοινωνεί με τον παλαιότερο σταθμό υπογείως. Το παλαιό κτίριο του σταθμού αναπαλαιώθηκε και αναδείχθηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων που διοργανώθηκαν στην Αθήνα (2004) και πλέον η παλαιά γραμμή (που τερματίζει στον Πειραιά, το κεντρικό λιμάνι της Αττικής) ενώθηκε με το σύγχρονο σύστημα του Μετρό και επικοινωνεί με τη γραμμή που έχει στάση στο Σύνταγμα (απόσταση 5 λεπτών από το ξενοδοχείο).

Η πλατεία Μοναστηράκι βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το ξενοδοχείο.

Πού διασκεδάζουμε το βράδυ

Ψυρρή

Ανέκαθεν η περιοχή του Ψυρρή στέγαζε τα περισσότερα θέατρα και τους καλλιτέχνες της περιοχής των Αθηνών. Ωστόσο, μετά από την αναβάθμιση της περιοχής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια, έγινε σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση των Αθηναίων που θέλουν να ακούσουν ρεμπέτικη μουσική στα παραδοσιακά ταβερνάκια, να ακούσουν ροκ μελωδίες στις καφετερίες, Athens_Dinner_Viewνα περπατήσουν στα στενά σοκάκια χαζεύοντας τους περαστικούς, να δοκιμάσουν νέες γεύσεις ή ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, να πιουν το ποτάκι τους με ζωντανή ή όχι μουσική και όλα αυτά με ασφάλεια και μέχρι πρωίας.

Λυκαβηττός – Θησείο

Για βραδινή βόλτα στον έναστρο ουρανό μπορείτε να ανεβείτε το Λυκαβηττό με το τρενάκι (σταματάει τα μεσάνυχτα) και να κατεβείτε με τα πόδια ή να περπατήσετε την οδό Απ. Παύλου ως το Θησείο, όπου θα βρείτε μαγαζιά για καφέ και ποτό

Κολωνάκι – Γκάζι

Άλλη μια κεντρική περιοχή των Αθηνών που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι το Κολωνάκι. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας, στο Κολωνάκι μπορείτε να βρείτε πληθώρα καφέ – μπαρ και εστιατορίων για να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα ή βράδυ.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ και η περιοχή που είναι γνωστή με την ονομασία Γκάζι, στο Βοτανικό. Πρόκειται για μία άλλοτε υποβαθμισμένη περιοχή, που όμως η έλευση του μετρό (στάση Κεραμεικός – γραμμή μετρό 3) της έδωσε νέα πνοή, καθώς πολλοί επιχειρηματίες επένδυσαν και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Έτσι, λοιπόν, σήμερα το Γκάζι σφύζει κάθε βράδυ από ζωή, καθώς είναι γεμάτο με μπαράκια και εστιατόρια κάθε τύπου. Αποτελεί και αυτό κυρίως χειμερινό προορισμό, όμως και το καλοκαίρι καταφέρνει να συγκεντρώνει πολύ κόσμο χάρη στα roof garden που διαθέτουν πολλά από τα καφέ – μπαρ της περιοχής. Από το ξενοδοχείο μας σε πέντε λεπτά με τα πόδια είστε στο μετρό!

Άλλες επιλογές

Βέβαια υπάρχουν και οι μεγάλες πίστες που αλλάζουν τραγουδιστές και σχήματα τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο. Τα “μπουζούκια”, καθαρά ελληνικός τρόπος διασκέδασης, μπορείτε να τα βρείτε σε όλη την Αττική και κυρίως κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

ethnikos.kiamos

Για κάτι ακόμη πιο παραδοσιακό ελληνικό, μπορείτε να επιλέξετε βραδιά με ρεμπέτικα. Η ρεμπέτικη μουσική είναι η μουσική που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αναπτύχθηκε στα αστικά κέντρα στην δεκαετία του ’30. Ρεμπέτικη ζωντανή μουσική ακούμε στην Στοά των Αθανάτων στην κεντρική αγορά Αθηνών.

Γενικά στην Αθήνα το βράδυ μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις από κλαμπ με μουσική ντίσκο έως και κλαμπ με μουσική τρανς.

Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μας θα μπορέσει να σας βοηθήσει αρκεί να ξέρετε τι θέλετε…

Σινεμά – Θέατρο

Για πιο ήρεμες βραδιές υπάρχει ο κινηματογράφος. Και πάλι μπορείτε να βρείτε ταινίες σύγχρονες, εμπορικές αλλά και “καλλιτεχνικές” και παλιές.Το καλοκαίρι υπάρχουν οι θερινοί κινηματογράφοι που συνδυάζουν τον υπέροχο ουρανό, μια μπυρίτσα στο τραπεζάκι με κάποιο σνακ και μια καλή ταινία! Στην Πλάκα λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο υπάρχει ο θερινός κινηματογράφος Ζυγός, και στο Θησείο ο κινηματογράφος Θησείον.

Εάν προτιμάτε θέατρα, οι επιλογές είναι παρά πολλές. Βέβαια οι σημαντικότερες είναι:

Athens-Festival

 • το Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού
 • το θέατρο της Επιδαύρου
 • το Μέγαρο της Μουσικής και
 • το θέατρο του Φιλοπάππου που φιλοξενεί το χορευτικό της Δώρα Στράτου με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα

shopping1

Η αγορά της Πλάκας απευθύνεται στους επισκέπτες της πόλης και προτείνει πολλά, χρήσιμα και όλων των βαλαντίων ενθύμια. Χρυσοχοεία, χαλιά, ενδύματα, δερμάτινα είδη, γούνινα είδη κ.α. Άλλωστε στην περιοχή θα βρείτε αρκετά καταστήματα να λειτουργούν και πέραν του κανονικού ωραρίου των καταστημάτων, ειδικά το καλοκαίρι.

Για αγορές ενδυμάτων, υποδημάτων, καλλυντικών και ειδών σπιτιού, η οδός Ερμού προσφέρεται, αφού είναι πεζόδρομος και κυκλοφορούν άνετα οι επισκέπτες. Τα ωράρια των καταστημάτων είναι

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 8.00 – 15.00

Τρίτη-Πέμπτη – Παρασκευή 8.00 – 14.30 και 17.30 – 20.30

Στην περιοχή λειτουργεί και ένα πολυκατάστημα το ΑΤΤΙCA που λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 έως τις 20.30.

Θάλασσα

Η κοντινότερη οργανωμένη πλαζ είναι στον Άλιμο αν και θα προτείναμε να πάτε τουλάχιστον μέχρι τη Βούλα. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από το Σύνταγμα.
greek-islands

Ημερήσιες εκδρομές

Με πλοίο μεμονωμένα ή με γκρουπ στα νησιά του Σαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες)

Με Λεωφορείο, Μέτρο/τρένο ή γκρουπ στην Κόρινθο, στο Ναύπλιο.

Με λεωφορείο και γκρουπ στους Δελφούς, στο Σούνιο.

Η ρεσεψιόν θα σας βοηθήσει και θα σας ενημερώσει για τα ωράρια των λεωφορείων, των τρένων αλλά και των γκρουπ.

Χρήσιμες Συμβουλές για τους ταξιδιώτες

 • Αποφύγετε να παίρνετε μαζί σας τιμαλφή και σπουδαία έντυπα όπως διαβατήρια, εισιτήρια ταυτότητες και δίπλωμα οδήγησης. Καλό είναι τα εισιτήρια και τα διαβατήρια να τα κάνετε μια φωτοτυπία.
 • Ειδικά αποφύγετε να έχετε μαζί σας πολλά χρήματα όταν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς και έχετε σκοπό να πάτε σε πολυσύχναστα μέρη όπως παραλίες, στην κεντρική αγορά κ.α. Προσοχή όταν είστε στο μετρό!
 • Το καλοκαίρι επισκεφθείτε την Ακρόπολη των Αθηνών πριν τις 10:30 το πρωί. Εκείνη την ώρα καταφθάνουν τα λεωφορεία γεμάτα με τουρίστες και ο ήλιος αρχίζει να είναι πολύ δυνατός. Παίρνετε μαζί σας νερό και μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλο.
 • Μην λησμονήσετε να επισκεφθείτε το νέο μουσείο της Ακρόπολης αλλά και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σας προτείνουμε να προσλάβετε ξεναγό στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
 • Όταν πάτε για φαγητό σε ταβέρνα, θυμηθείτε ότι υπάρχει βιτρίνα με τα φαγητά στην κουζίνα που μπορείτε να δείτε. Είναι ελληνικό «έθιμο». Πάντα προτιμάτε την ταβέρνα όπου υπάρχει αρκετός κόσμος και ρωτάτε τους ντόπιους πού τρώνε.
 • Το καλοκαίρι αποφύγετε να φοράτε σκούρα ρούχα και έχετε πάντα καπέλο και νερό μαζί σας όσο είναι μέρα.
 • Προσέχετε τους hustlers που σας παρασέρνουν σε μαγαζιά και προτείνουν δικές τους επιχειρήσεις.
 • Πριν κάνετε κάτι, ελέγξτε το προϊόν είτε πρόκειται για ενοικίαση αυτοκινήτου είτε αγορά εισιτηρίου είτε ποτό σε μπαρ.
 • Μια ημέρα πριν αναχωρήσετε από το ξενοδοχείο, το βράδυ οργανώστε το πρωινό σας ξύπνημα, ζητήστε αφύπνιση, πρωινό, ταξί αν χρειάζεστε και πληρώστε το ξενοδοχείο. Ακόμα μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την δεύτερη σας κράτηση, αν υπάρχει.
 • Εάν φεύγετε με πλοίο ή αεροπλάνο επιβεβαιώστε ότι πράγματι το δρομολόγιο θα γίνει και η ώρα δεν άλλαξε.
 • Μην αγοράζετε από πλανόδιους εμπόρους κολόνιες, τιμαλφή, γυαλιά και κοσμήματα. Όλα τα προϊόντα που πωλούνται είναι απομιμήσεις.
 • Εάν είστε χορτοφάγος δε χρειάζεται να βρείτε χορτοφαγικό εστιατόριο. Η ελληνική κουζίνα παρέχει αρκετά πιάτα χορτοφαγίας, όπως: βραστά χόρτα, ντομάτες γεμιστές, φασολάκια λαδερά, μπάμιες, μελιτζάνες ιμάμ.
 • Εάν μείνετε στο ισόγειο του ξενοδοχείου, μην αφήνετε ορθάνοιχτα τα παράθυρα αλλά κλείνετε είτε τα πατζούρια είτε τα παράθυρα.

_DSC1530

This is the reason our hotel has created a regular clientelle of returning visitors, from Greece and abroad alike!

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου

Το ξενοδοχείο Acropolis House βρίσκεται στην είσοδο της Πλάκας έχοντας, έτσι, το πλεονέκτημα να βρίσκεται πολύ κοντά σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία χωρίς να έχει το μειονέκτημα της βουής από τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δωμάτια

Κοινόχρηστοι Χώροι

Πρωινό

Εξωτερικοί Χώροι

Γενικότερα το ξενοδοχείο είναι δύο αστέρων, έχει χαρακτήρα οικογενειακό, παρέχοντας ασφάλεια και πλήρη εξυπηρέτηση τόσο στις οικογένειες, όσο και στα μοναδικά άτομα που σέβονται την ιδιαιτερότητα του ξενοδοχείου.

This is the reason our hotel has created a regular clientelle of returning visitors, from Greece and abroad alike!

Παρέχει πλήρη εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα

Γενικότερα το ξενοδοχείο είναι δύο αστέρων, έχει χαρακτήρα οικογενειακό, παρέχοντας ασφάλεια και πλήρη εξυπηρέτηση τόσο στις οικογένειες, όσο και στα μοναδικά άτομα που σέβονται την ιδιαιτερότητα του ξενοδοχείου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

_DSC1531

HDR9_1

Συχνές Ερωτήσεις

Όταν έχετε πρωινό αεροπλάνο ή πλοίο μπορείτε από το προηγούμενο βράδυ να ζητήσετε αφύπνιση αλλά και πρωινό. Ακόμα υπάρχει δυνατότητα να παραγγείλετε ταξί, καθώς ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό ξεκινάνε στις 5.30 το πρωί.

Το λεωφορείο για το αεροδρόμιο αναχωρεί από την πλατεία Συντάγματος ανά 20 λεπτά όλη μέρα και νύκτα.

Στον Πειραιά πριν τις 5.30 το πρωί μόνο το ταξί μπορεί να σας πάει.

Εάν φτάσετε νωρίς στο ξενοδοχείο και το δωμάτιο δεν είναι έτοιμο μπορείτε να αφήσετε τις βαλίτσες σας δίπλα στη ρεσεψιόν και να περιμένετε στο σαλόνι ή να πάτε βόλτα στην Πλάκα. Όταν το δωμάτιό σας είναι έτοιμο, το αργότερα μέχρι τις 12.30, μπορείτε να κάνετε check in.

Για τους επισκέπτες που καταφθάνουν ξημερώματα στο ξενοδοχείο μας, πριν τις 06.00, τους κρατάμε το δωμάτιο, το οποίο έχει κανονική χρέωση.

Οι επισκέπτες που φεύγουν αργά μπορούν να αφήσουν τις βαλίτσες τους στο ισόγειο δίπλα στη ρεσεψιόν. Υπάρχουν κοινόχρηστες τουαλέτες με ντουζ για τους επισκέπτες που έρχονται πολύ νωρίς και τους επισκέπτες που φεύγουν αργά. Παρόλα αυτά, εάν επιθυμείτε να κρατήσετε το δωμάτιό σας μέχρι και τις 18.00, η ημέρα θα χρεώνεται με -50% έκπτωση.

Βεβαίως. Υπάρχει χρηματοκιβώτιο στο ισόγειο κοντά στη ρεσεψιόν για τους επισκέπτες.

Εάν έχετε βρέφος – νήπιο μπορείτε να ζητήσετε το παρκοκρέββατο που υπάρχει στο ξενοδοχείο και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τις εγγονές του ιδιοκτήτη (2007).
Εάν θέλετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο υπάρχει μεγάλη ποικιλία γραφείων ενοικιάσεων στη Λ. Συγγρού (10 λεπτά περπάτημα από το ξενοδοχείο) αλλά και στην περιοχή της Πλάκας. Μπορείτε να ζητήσετε από την ρεσεψιόν βοήθεια και οδηγίες.
Η Πλάκα είναι απόλυτα ασφαλής κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας, καθώς η Βουλή και κάποια υπουργεία είναι σε κοντινή απόσταση από την περιοχή. Προσοχή πρέπει να δίνετε όταν κινήστε στην περιοχή της Ομόνοιας, ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου.
Το ξενοδοχείο δε διαθέτει παρκινγκ, καθώς το κτίριο είναι παλαιό (από την εποχή που υπήρχαν ελάχιστα αυτοκίνητα). Ωστόσο στην περιοχή (λίγα μόλις μέτρα από το ξενοδοχείο) υπάρχουν τέσσερα παρκινγκ εκ των οποίων μάλιστα το ένα είναι σκεπαστό.
Το ξενοδοχείο δεν έχει ανελκυστήρα, ωστόσο εάν υπάρχει πρόβλημα μπορούμε να σημειώσουμε ότι χρειάζεστε δωμάτιο στο ισόγειο ή στον Α΄ όροφο.

Το continental style πρωινό μας σερβίρεται από τις 07.30 έως και τις 10.30 το πρωί. Εάν ζητηθεί, μπορεί να σερβιριστεί και νωρίτερα. Παρόλα αυτά, σερβίρεται καφές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στο σαλόνι.

Το πρωινό αποτελείται από: Φρέσκα φρούτα, βραστά αυγά, μαρμελάδα, βούτυρο, φρυγανιές, ζεστό ψωμάκι, ελιές και ζεστό ή κρύο ρόφημα.

The hotel Acropolis House is found in the entry of Plaka, thus, having the advantage of proximiy to all the interesting sights, without the disadvantage of noise and bustle from the crowds of visitors.

ONLINE BOOKING

Η ιστορία του κτιρίου!

Το ξενοδοχείο Αcropolis House είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό του προ-περασμένου αιώνα, σε άριστη κατάσταση!
ONLINE BOOKING

Παρέχει πλήρη εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα

Γενικότερα το ξενοδοχείο είναι δύο αστέρων, έχει χαρακτήρα οικογενειακό, παρέχοντας ασφάλεια και πλήρη εξυπηρέτηση τόσο στις οικογένειες, όσο και στα μοναδικά άτομα που σέβονται την ιδιαιτερότητα του ξενοδοχείου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Ονοματεπώνυμο*

Email*

Θέμα

Μήνυμα

* Απαραίτητα πεδία

Ξενοδοχείο Acropolis House

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο Acropolis House, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα εξής νούμερα: +30 210 3226241, +30 210 3222344. Μπορείτε επιπλέον να στείλετε φαξ στο +30 210 3244143 ή να επικοινωνήσετε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: hotel@acropolishouse.gr

Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα:

Ακολουθήστε μας

facebook  tripadvisor

Κάντε μια κράτηση στο Acropolis House μέσω της ιστοσελίδας μας!